Според анализатори ситуацията в Близкия изток може да се отрази на влиянието, което Европейският

...
Според анализатори ситуацията в Близкия изток може да се отрази на влиянието, което Европейският
Коментари Харесай

Войната между Израел и Хамас може да се отрази на влиянието на ЕС в региона

Според анализатори ситуацията в Близкия изток може да се отрази на влиянието, което Европейският съюз има в района. Причината е неналичието на задоволително единна позиция за войната сред Израел и Хамас.

По-рано европейските водачи приканиха за " филантропична пауза " вместо за преустановяване на огъня, с цел да влезе помощ в Газа. Предизвикаха и рецензии от краля на Йордания, който упрекна Брюксел, че счита живота на палестинците са по-малко скъп от този на останалите.

 
Германия е може би даже по-произраелска от Съединените щати в позицията си за правото на Израел на самозащита. Не мисля, че тази позиция, подкрепена от обединението в Германия, евентуално ще се промени скоро, без значение от напредъка на сухопътната инвазия в Газа, цивилните жертви и опустошенията, които ще забележим в този момент.
Мужтаба Рахман, ръководещ шеф на Eurasia Group

 

На съвещанието на Общото заседание на Организация на обединените нации предишния месец четири страни от Европейски Съюз гласоподаваха срещу резолюцията за преустановяване на огъня. Осем гласоподаваха " за ", а 15 се въздържаха. 

 
Сега би трябвало да се оправи с неизгодното състояние по отношение на арабските страни и в световен проект - като цяло, с сътрудниците, които ненапълно са изгубили доверието си в дипломацията на Европейския съюз. Това би трябвало да се възвърне. Трябва да достигнем до всички тях. И дано не забравяме, че Европейският съюз даде концепцията за така наречен решение за две страни, потребността от самоопределяне на палестинците и поддръжката за Организацията за избавление на Палестина като представител на палестинския народ.
Пиер Вимон, някогашен дiпломат на Европейски Съюз

 

Европейски Съюз възнамерява да организира и интернационална мирна конференция за връзките сред Израел и Палестинската автономност. Но към този момент няма планувана дата, а конфликтите в Близкия изток след офанзивата на Хамас против еврейската страна не престават.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР